Πανηγυρικός Εσπερινός για την Αγία Κυράννη την Οσσαία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εόρτιες λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κατά το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου 2016, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυράννης Όσσης, προς τιμήν της Ιεράς Μνήμης της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας.

Επίκεντρο όλων των Πανηγυρικών Εκδηλώσεων είναι ο περικαλέστατος και πάνσεπτος Ιερός Ναός της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης, ο οποίος και ευρίσκεται στην πανέμορφη από κάθε άποψη περιοχή της κωμοπόλεως της Όσσης, τόπο καταγωγής της σήμερα τιμωμένης από την Αγία μας Εκκλησίας, Αγίας Κυράννης.

Το απόγευμα της 27ης Φεβρουαρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρηγίου κ.κ. Ειρηναίου και συνχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτων Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, καθώς επίσης και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθαν, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, αντιπροσωπείες μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως Λαγκαδά, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς καθώς και αντιπρόσωποι της Δήμου Λαγκαδά και της Τοπικής Κοινότητος.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην θεολογία του μαρτυρίου και την δύναμη της Ομολογίας της Πίστεως προς τον Κύριο που επέδειξαν οι Νεομάρτυρες των οποίων το παράδειγμα του βίου τους, θα πρέπει να είναι παρηγοριά για όλους εμάς, στις δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε.

DSC_8439.JPG
DSC_8467.JPG
DSC_8532.JPG
DSC_8533.JPG
DSC_8540.JPG
DSC_8597.JPG
DSC_8621.JPG
DSC_8661.JPG
DSC_8692.JPG
DSC_8701.JPG


Ετικέτες