Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός για την Παναγία Κοσμοσώτειρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στον ιστορικό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών.

Ο ναός χτίσθηκε το 1152 μ.Χ. και αποτελεί το Καθολικό της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής Παναγίας Κοσμοσώτειρας Βήρας, Ο Ναός σήμερα είναι Ενοριακός Ναός της πόλεως. Η Παναγία Κοσμοσώτειρα αποτελεί το θρησκευτικό σύμβολο της Θράκης και έχει ανακηρυχτεί προστάτιδα των απανταχού Θρακιωτών.
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελο,πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών όπου κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του ναού.
Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Εβρου κ. Δημοσχάκης, ο αντιπεριφεριάρχης Εβρου κ. Πέτροβιτς , ο αντιδήμαρχος Φερών κ. Γκοτσης, ο διοικητης της 31 Μ/Κ ταξιαρχίας κ. Μάνος, εκπρόσωποι των δημοτικων στρατιώτικων αρχων και των σωμάτων ασφαλείας.
Στο τέλος του εσπερινού τελέστηκε αρτοκλασία και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στους δρόμους της πόλεως ενώ η χορωδία Φερών έψαλε τον ύμνο στη Πανάγια, «Η Παναγία των Θρακών».

 Ετικέτες