Πανηγυρική λιτανεία της Αγίας Γλυκερίας στην Πετρούπολη (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και πληθώρα πιστών εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας στην Πετρούπολη. Στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως τελέσθηκε απόψε, όπως κάθε χρόνο, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χορορστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως, μεταξύ των οποίων ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π. Γαβριήλ Ασπρολούπος και ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ.π. Αγαθάγγελος Κόκλας, ο οποίος ανέλαβε να κηρύξει τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Αναφέρθηκε στην αγιότητα του Θεού την οποία υμνεί κάθε ορατή και αόρατη κτίση, από την γη έως τον ουρανό. Aνέφερε χαρακτηριστικά πως «Στο προσκλητήριο Αγιότητας ανταποκρίθηκαν πρώτα οι Απόστολοι οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες της ζωής και του έργου του Χριστού, και κήρυξαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως σε όλη την Οικουμένη. Εν συνεχεία αυτοί που ανταποκρίθηκαν ήταν οι Μάρτυρες, που μαρτύρησαν περί της αληθείας της Αναστάσεως. Έτσι και η Γλυκερία με την αγιότητα του βίου της και το μαρτύριό της απέδειξε ότι ήταν άξια οικονόμος του Θεού. Και όπως είπε ο ίδιος ο Χριστός «δοξάσαντας τὸν Θεόν ἐν ἔργοις καὶ λόγοις ἐπὶ γῆς, αυτούς αντεδοξάσω εν τοις ουρανοίς»

Εν συνεχεία τελέστηκε η λιτάνευση της Εικόνας και του τεμαχίου λειψάνου της Αγίας που φυλάσσεται στο Ναό, υπο τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πετρουπόλεως.


 Ετικέτες