Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Αγία Μαρκέλλα Βοτανικού (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η μνήμη της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος, στον Βοτανικό. Στο Πανηγυρικό συλλείτουργο που τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, στον φερώνυμο Ιερό Ναό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, με συλλειτουργούς ιερείς από διάφορες ενορίες του λεκανοπεδίου.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον φανατισμό, με αφορμή τον αποκεφαλισμό της Παρθενομάρτυρος από τον ίδιο της τον πατέρα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος πως «το φαινόμενο αυτό δρα ως σπασμωδική κίνηση, που φανερώνει ότι δεν είμαστε ασφαλείς και βέβαιοι για την πίστη μας». Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο φανατισμός και η εδραία στερεά πίστη είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο φανατισμός μας, τόσο ασθενέστερη είναι η πίστη μας.» Οφείλουμε να σεβόμαστε την αντίθετη άποψη, χωρίς να την επιβραβεύουμε, ούτε όμως και να επιβάλουμε τη δική μας.»

Κλείνοντας την ομιλία του, έστειλε το μήνυμα της σημερινής ημέρας, όπως το ανέφερε ο Απόστολος Παύλος: «Ανεχόμενοι αλλήλων εν αγάπη».

Ο Ναός της Αγίας Μαρκέλλης στον Βοτανικό είναι ο μοναδικός ενοριακός ναός στην Αττική και μετά την Αγία Μαρκέλλα στην Βολισσό Χίου, είναι το πιο δημοφιλές προσκύνημα αφιερωμένο στην Αγία, στο οποίο κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες Αθηναίοι. 

 Ετικέτες