Πανηγυρική δοξολογία για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης με έντονη συγκίνηση

Loading...


Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Δοξολογία στον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωσή της.

Σήμερα, συμπληρώνονται 102 χρόνια από την ημέρα που η πόλη πέρασε και πάλι στην Ελλάδα.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός (για πρώτη φορά απουσίασαν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρωθυπουργός, γεγονός που σχολιάστηκε). Το παρών έδωσαν τοπικοί βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, Μιχάλης Κωσταράκος, οι Αρχηγοί Στρατού, Ναυτικού Αεροπορίας, Αστυνομίας και πλήθος κόσμου.

Σε μια γεμάτη συγκίνηση ομιλία, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος, στάθηκε στους αγώνες των προγόνων μας που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και την ανάγκη να είμαστε ενωμένοι.

Ειδική μνεία έκανε στις προκλήσεις που δεχόμαστε από γείτονες, επαναλαμβάνωντας σε έντονο ύφος ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική. Εκλεισε την ομιλία του διαβάζοντας στίχους από ποίημα του Κωστή Παλαμά.

Στο τέλος όλοι οι παριστάμενοι έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο, τη στιγμή που στη Θεσσαλονίκη ακουγόντουσαν κανονιοβολισμοί και οι καμπάνες του Ναού του Αγίου Δημητρίου ηχούσαν χαρμόσυνα.Ετικέτες