Πανήρυρη του παρεκκλησίου της πρώην «Ιερατική Σχολής» Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα τιμή πανηγύρισε κατά το διήμερο 9 και 10 Μαΐου 2015, το ιστορικό παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, πλησίον του Επισκοπείου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου. Πρόκειται για το Παρεκκλήσιο της πρώην «Ιερατικής Σχολής» Κορίνθου, που κατά την διάρκεια της πολύχρονης λειτουργίας της φιλοξένησε και μόρφωσε εκατοντάδες σπουδαστών αρκετοί εκ των οποίων διέπρεψαν αργότερα όχι μόνο ως Κληρικοί αλλά σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα.

  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθουκ. Διονύσιος, το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό στον υπό ανακαίνιση Ι. Ναό της Αγ. Φωτεινής με την συμμετοχή πλήθους πιστών κατά την διάρκεια του οποίου τον Θείο λόγο διακόνησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή της Σαμαρείτιδος 10 Μαΐου 2015, στον ασφυκτικά γεμάτο πανηγυρίζοντα Ι. Ναό, τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαραθώνος κ. Μελίτωνος, αποφοίτου της Ιερατικής Σχολής Κορίνθου και συλλειτουργούντος του Σεβ/του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων, αναφερόμενος σε πραγματικό περιστατικό, που συνέβη στον ίδιο, όταν, ως δόκιμος μοναχός, βρέθηκε στην Αγία Γη και συγκεκριμένα στο φρέαρ του Ιακώβ. Στην συνέχεια τελέσθηκε Ι. Μνημόσυνο των Μεγάλων Δωρητών του Ι. Παρεκκλησίου Γεωργίου, Τιμολέοντος και Φωτεινής Ευσταθίου ως και όλων των Δωρητών και Ευεργετών του Ι. Ναού της Αγίας Φωτεινής και του Ιδρύματος «ΑΦΩΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ».

Τον φίλο Ιεράρχη θερμώς προσφώνησε και ευχαρίστησε για την ευλογητή του παρουσία στην Ι. Μητροπολήτη ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κορίνθου , ο οποίος δε παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλο το εκκλησίασμα για την συμμετοχή του στην πανήγυρη, τιμώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εορτάζουσα Αγ. Φωτεινή την Σαμαρείτιδα.