Πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς, στον οποίο εόρτασε παραλλήλως ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, την ονοματική του εορτή επί τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου, παρουσία Κλήρου και Λαού. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, μετά την τέλεση της Αρτοκλασίας, χειροθέτησε εις Πρωτοπρεσβυτέρους τον Οικονόμο και Εφημέριο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο και τον Αιδεσ. Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Γαβαλλά, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Ψαλιδίου Αμαρουσίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. κ. Νικάνωρ Καραγιάννης ευχόμενος τα δέοντα στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη.
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης π. Γεωργίου Σταθόπουλου, στον οποίο και θα υπηρετεί ως Εφημέριος. Τις εόρτιες ευχές προς τον Σεβασμιώτατο, εκ μέρους του Κλήρου και των Μοναχικών Αδελφοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, απηύθυνε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστος Κυριακόπουλος.
Πλήθος Κληρικών, Μοναχών και Λαικών προσήλθαν καθ’ όλη τη διάρκεια των Ακολουθιών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος για να ευχηθούν στον Σεβ. Ποιμενάρχη και να λάβουν το καθιερωμένο εόρτιο κέρασμα. 

 Ετικέτες