Πανήγυρις του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαντούδι(ΦΩΤΟ)

Loading...


Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Πόλεως του Μαντουδίου.

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας, χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό, πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς. Κατά την καθιερωμένη Λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Κορίνθου για την παρουσία του και την χαρά του συμπανηγυρισμού, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου ομίλησε επίκαιρα στην κεντρική πλατεία του Μαντουδίου, τονίζοντας με ιδιαίτερο παλμό πως η πίστη και η αγάπη αποτελούν τα νικηφόρα όπλα των Χριστιανών στους προς σωτηρίαν αγώνες.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, έλαβε χώρα η Αρχιερατική χοροστασία υπό του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας και εν συνεχεία ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των δύο Μητροπολιτών, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

Λίγο πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση τον Μητροπολίτη Χαλκίδος και εξέφρασε ένδακρυς τη χαρά του και την συγκίνηση του, που για πρώτη φορά, ως Επίσκοπος, συμμετείχε στην πανήγυρη αυτή, στην οποία επί 30 έτη, ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, προσερχόταν.

Οι φιλόξενοι και φιλόκαλοι Εφημέριοι του Ι. Ενοριακού Ναού Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου Πρωτ. Ιωάννης Μάρκου και ο υιός Πρεσβ. Νικόλαος Μάρκου, ως δείγμα ευγνωμοσύνης, προσέφεραν στο Σεβασμιώτατο Μητροπολήτη Κορίνθου ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο και παρέθεσαν σε όλους του συμπανηγυριστές, όπως και την προηγουμένη, εόρτια τράπεζα.