Πανήγυρις στην Ιερά Μονή Οσίου Συμεών στον Κάλαμο Αττικής

Loading...


Η Ιερά Μονή Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Κάλαμο Αττικής προσκαλεί τους πιστούς στην Πανήγυρη του προστάτου της Οσίου.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν το Σάββατο 11 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 13 του μήνα.

Στην ανακοίνωση της Μονής, αναφέρεται: «Ευλαβέστατοι φιλέορτοι αδελφοί και συνεργοί εν Κυρίω, έχουμε την μεγάλη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην Πανήγυρη του κραταιού κοινού μας προστάτου,
οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου,
που θα τελεστεί στην Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή του στον Κάλαμο Αττικής, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόττου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και της περί Αυτόν Δ.Ι Συνόδου προεξάρχοντος του Αντιπροέδρου Αυτής Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ και συγχοροστατούντος του Σεβ. Συνοδικού Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ ΑΝΔΡΕΟΥ κατά το ακόλουθο :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ
Σάββατο 11 Οκτωβρίου , ώρα 7:00 μ.μ

Υποδοχή του χαριτοβρύτου ιερού λειψάνου του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος και ισαποστόλου ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ, το οποίον ευαρεστήθηκε να μεταφέρει ο σεβ. Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως κ.κ ΑΝΔΡΕΑΣ από την Ιερά Μητρόπολή του προς ευλογία και αγιασμό των αδελφών και των προσκυνητών της Ιεράς Μονής μας. Εν συνεχεία έναρξη της πανηγυρικής ολονυκτίου Αγρυπνίας κατά την μοναστηριακή τάξη, με την συμμετοχή πλειάδος καθηγουμένων, ιερομονάχων, ιερέων και διακόνων. Τους εορταστικούς ύμνους θ’αποδώσουν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί καλλιφώνων ιεροψαλτών (κληρικών,μοναχών και λαικών).

Κυριακή 12 Οκτωβρίου , ώρα 5:00 μ.μ
Εσπερινός αποδόσεως της εορτής και κτιτορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κτιτόρων και όλων των κεκοιμημένων δωρητών και προσκυνητών της Ιεράς Μονής.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.
α) ώρα 5:00 π.μ: Όρθρος και Πανηγυρική Θ.Λειτουργία της αποδόσεως.
β) ώρα 5:00μ.μ: Εσπερινός και Παράκληση στον όσιο και θεοφόρο Συμεών τον Νέο Θεολόγο υπέρ υγείας, φωτισμού και σωτηρίας των συνδρομητών, αφιερωτών και προσκυνητών της Ιεράς Μονής
Μετά τιμής και της εν Χριστώ αδελφικής αγάπης σας περιμένουμε για να συμπροσευχηθούμε και να συμπανηγυρίσουμε.

Ο Καθηγούμενος
Αρχιμ. Χριστόδουλος
και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί»Ετικέτες