Πανήγυρις Αγίου Κυπριανού και βράβευση Ατόμων με Αναπηρία από την Μητρ. Αλεξανδρουπόλεως

Loading...


Στις 2 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης και πανηγύρισε το ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Σταυριδείου Ιδρύματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», στο 9ο χλμ. Αλεξανδρουπόλεως-Μάκρης.

Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου τελέσθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και ιερείς της Μητροπόλεως ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία παρουσία πολλών πιστών που παρηκολούθησαν την ακολουθία. Στο τέλος του Εσπερινού η Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου τίμησε 7 άτομα με αναπηρία, τα οποία διακρίνονται στα αθλήματα με τα οποία ασχολούνται.

Τα άτομα που τιμήθηκαν παρέλαβαν από τον Μητροπολίτη  εκτός από τον τιμητικό έπαινο και μία εικόνα. Πρόκειται για τους: Κυριακίδου Μαρία (Αλεξανδρούπολη, κολύμβηση), Πανταζίδης Τηλέμαχος (Ορεστιάδα, κολύμβηση), Παπάζογλου Σταμάτιος – Κωνσταντίνος (Αλεξανδρούπολη, κολύμβηση), Πεταλούδης Βάϊος (Αλεξανδρούπολη, κολύμβηση), Μόμτσος Ανδρέας (Διδυμότειχο, στίβος), Ταχαή Έλσα (Αλεξανδρούπολη, κολύμβηση) και Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης (Φέρες, κολύμβηση).

Όλοι τους (εκτός από τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, ο οποίος από το 2007 ανήκει στο σύλλογο ΑμεΑ «Ηρόδικο» Κομοτηνής) ανήκουν στον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΚΟΤΙΝΟΣ», ο οποίος είναι ο μοναδικός σύλλογος της Αλεξανδρούπολης, αλλά και του Νομού Έβρου, που δραστηριοποιείται σ’ αυτό το ιδιαίτερο αντικείμενο, δηλαδή της προσφοράς των ευκαιριών, κυρίως, άθλησης, στα Άτομα με Αναπηρία, σωματική και νοητική, σε όλες τις ηλικίες.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό, στο παρακείμενο του Ιερού Ναού, Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», πραγματοποιήθηκε μία σύντομη μουσική εκδήλωση για τους τροφίμους του. Ήταν μοναδικές στιγμές χαράς, διασκέδασης και ικανοποίησης για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2015, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών.

 Ετικέτες