Παιδιά και στελέχη της Μητρόπολη Βοστώνης στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μια πνευματική φιλία χρόνων συνδέει την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως –Σταυρουπόλεως με την Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης.

Αυτός ο σύνδεσμος ανανεώθηκε μέσα στις γιορταστικές μέρες των Χριστουγέννων με την επίσκεψη μιας ομάδας 7 νέων παιδιών-στελεχών της Μητροπόλεως Βοστώνης. Επικεφαλής της οποίας ήταν ο π. Πέτρος Πάπς.

Η Κασσάνδρα Καριμπάλντι, η Ελένη Καλιώρης, ο Ιωάννης Μιχαηλίδης, ο Αλέξανδρος Ορφανός, ο Ανδρέας Ότο, ο Μιχάλης Σίνδρος, ο Στέφανος Σπυρόπουλος και ο π. Πέτρος αναχώρησαν από τη Βοστόνη την πρωτοχρονιά, αφίχθησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιανουαρίου υπέβαλαν τα προσκυνήματα τους στη Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στις 4 Ιανουαρίου έφθασαν στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, οι άνδρες της ομάδας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Ξενοφώντος στο Αγιο Όρος, ενώ οι γυναίκες την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες.

Στο πλαίσιο της Φιλοξενίας των στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του προγράμματος της Ρομποτικής από τον κ. Κώστα Βασιλείου, υπεύθυνο του συντονισμού και της επιτυχημένης υλοποίησης όλων των σχετικών δράσεων. Έπειτα από την παρουσίαση, οι υπεύθυνοι του τμήματος στον Ι. Ν. Αγ. Τριών Ιεραρχών, παρουσίασαν συνοπτικά την ομάδα της ενορίας, ενώ ταυτόχρονα έκαναν και μια επίδειξη των δυνατοτήτων του ρομπότ στους φιλοξενούμενους. Επιπλέον, τα στελέχη από την Ι. Μητρόπολη Βοστώνης δοκίμασαν και τα ίδια τις δεξιότητές τους, χωριζόμενα σε δύο ομάδες και διαγωνιζόμενα, με τη βοήθεια των υπευθύνων. Το φετινό πρωτάθλημα FLL (First Lego League) θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Μαρτίου 2015 στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή περισσότερων από 50 ομάδων από διάφορους φορείς.

Στις 13 Ιανουαρίου τα στελέχη της Μητροπόλεως Βοστώνης αναχώρησαν με αισθήματα ευγνωμοσύνης και με ανανεωμένη την απόφαση να επαναλάβουν το ταξίδι τους.

1901neap.jpg
1901neap1.jpg
1901neap2.jpg
1901neap3.jpg
1901neap4.jpg
1901neap5.jpg
1901neap6.jpg
1901neap7.jpg
1901neap8.jpg
1901neap9.jpg


Ετικέτες