Πάνδημη λιτανεία στην Αγία Τριάδα Νέας Κηφισιάς(ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Ολοκληρώθηκε ο τριήμερος πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς. Χθες τελέστηκε Μεθεόρτιος Εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού Ιακώβος, ενώ παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Θωμάκος καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνος υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς και συνοδεία νέων παιδιών με παραδοσιακές φορεσιές.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό, τελέστηκε αρτοκλασία και πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Σέργιος Βαρέλιας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία αλλά και όσους εκοπίασαν για να έλθει σε πέρας η Πανήγυρη.

Στη συνέχεια στον προαύλειο χώρου του Ναού, το χορευτικό τμήμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου & Ωρωπού,  παρουσίασε Παραδοσιακούς Χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος.