Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στην απομακρυσμένη Ενορία των Μηλέων Ιστιαίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, του χωρίου Μηλιές Ιστιαίας.

Εκεί έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς και εγκαρδιότητας από τον εκλεκτό Εφημέριο της Ενορίας, Οικονόμο Ιωάννη Παπαδημητρίου, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους αγίους Ιεροψάλτες, με προεξάρχοντα τον καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής κ. Παναγιώτη Αναστασίου εξ Ιστιαίας.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, προς το τέλος της οποίας προσήλθε και ο πολιός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιστιαίας, Αρχιμ. Ιγνάτιος Καπνίσης – Διδάσκαλος του Ευαγγελίου.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς, πριν της Απόλυση της Λειτουργικής Συνάξεως, και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Κυριακής Θ΄ Ματθαίου), ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πίστη προς τον Χριστό, η οποία πραγματώνεται ουσιαστικά μέσα από την συμμετοχή των ανθρώπων στη ζωή της Εκκλησίας, με αποκορύφωμα τη Θεία Λειτουργία και γι’ αυτό προέτρεψε τους πιστούς της Ενορίας να μην λείπουν από την Εκκλησία και να ευχαριστούν τον Θεό που έχουν καλόν Ιερέα στην Ενορίας τους, τον π. Ιωάννη, τον οποίον δημοσίως επαίνεσε για την αγάπη του και την ποιμαντική του προσφορά προς τους ενορίτες του.

Μετά την Θεία Λειτουργία και την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος με τους συνοδούς του Κληρικούς μετέβησαν στο παρακείμενο Κοιμητήριο της Ενορίας, όπου διάβασαν Νεκρώσιμο Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων ενοριτών.

Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 001.JPG
Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 002.JPG
Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 003.JPG
Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 004.JPG
Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 005.JPG
Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 006.JPG
Th. Leitourgia Milies 2.8.2015 007.JPG


Ετικέτες