Ο Φθιώτιδος Νικόλαος προς τους μαθητές: «Μην απογοητεύεστε…» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εόρτασε με λαμπρότητα η Μητρόπολη Φθιώτιδος την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στον ομώνυμο περικαλλή ναό της Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερέων της πόλεως, έψαλαν δε δύο Βυζαντινές χορωδίες, τις οποίες διηύθυναν ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής κ. Σεραφείμ Κυρίτσης και ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Γεώργιος Μπαλάφας.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στους τρεις Αγίους που τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, Αγία Βαρβάρα, Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και Άγιο Σεραφείμ Επίσκοπο Φαναρίου, αλλά στη δύναμη της πίστεως η οποία προβάλετε από το ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίσας ότι αυτή η δύναμη είναι το οξυγόνο που δίνει ζωή στα πνευματικά όργανα του ανθρώπου. Είναι αυτή που θα ανοίξει τα μάτια της ψυχής μας να κρατήσουμε το Χριστό στην καρδιά μας και να καταφρονήσουμε καθετί που μας απομακρύνει από Αυτόν.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο ο προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Ιωάννης Αυγέρης και τον ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του στην ενοριακή πανήγυρη.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον π. Ιωάννη, συνεχάρη τις αντιπροσωπείες των μαθητών των σχολείων της Ενορίας οι οποίες παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία και προέτρεψε τα παιδιά να μην απογοητεύονται από σημερινή περιρρέουσα κατάσταση, αλλά να τολμούν με τη δύναμη της ψυχής και τη δύναμη την οποία δίδει η εν Χριστώ πνευματική ζωή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς και τους πιστούς στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, όπου ο Ποιμενάρχης μας είχε μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα επικοινωνία με τους πιστούς.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήριά του Καθηγούμενο π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη.

img_0020_3.jpg
img_0025_6.jpg
img_0034_6.jpg
img_0053_1.jpg
img_0055_4.jpg
img_0069_2.jpg
img_0111_1.jpg
img_0130_2.jpg
img_0133_1.jpg
img_0137_3.jpg


Ετικέτες