Ο Υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης δίπλα στις μητροπόλεις – Μνημεία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Στο πλευρό των Μητροπόλεων βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης όπως αποδεικνύεται από την απόφαση να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ διάφορα μνημεία -Ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Υπουργού, κ. Παναγιώτης Δούρος πρωτοστατεί στη πραγματοποίηση του έργου στις μητροπόλεις ανά την Ελλάδα.

 

Ο Υπουργός είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νικόπολης και Πρεβέζης Χρυσόστομο  όπου και έλαβε ενημέρωση πάνω σε θέματα της Μητρόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ζητήθηκε να εγκριθούν κάποιες μελέτες για βυζαντινά μνημεία και τοιχογραφίες αλλα και κάποια άλλα προγράμματα.Παρών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Παυλος είχε διανυκτερεύσει στη Νικόπολη βασει επιστολής και για το λόγο αυτό έχει χτιστεί Βασιλική.

Κατά τα λοιπά στη χθεσινή  συνάντηση  που  πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα μεταξύ του  μητροπολίτη Ιωαννίνων , κ. Μάξιμο, του Υπουργού κ. Ξυδάκη και του Π.Δούρου, έγινε συζήτηση  για τα προβλήματα ης ευρύτερης περιοχής, αλλά και για τα μνημεία που αναμένεται να ανταχθούν στο επόμενο ΕΣΠΑ.

 Ετικέτες