Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2015 έφθασε στο νησί της Κέρκυρας η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος πραγματοποιώντας ιδιωτική επίσκεψη. Στο αεροδρόμιο του νησιού τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Εν συνεχεία ο Πατρειάρχης Αλεξανδρείας μετέβη εν πομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, όπου εψάλλει Δοξολογία, στο τέλος της οποίας ο κ. Νεκτάριος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο, χαρακτηρίζοντάς τον εξέχουσα προσωπικότητα, αλλά και Σεπτή Κορυφή του δευτέρου τη τάξει θεσμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον κόσμο, ως τον Πατριάρχη της ταπεινής προσφοράς, τον άνθρωπο του χαμόγελου, της ανθρωπιάς, αυτόν που γνωρίζει ότι δεν είναι τα χρήματα που μιλούν για το Χριστό, αλλά το πρόσωπό μας!

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κερκύρας έκανε ιστορική αναδρομή στα φοιτητικά χρόνια, την περίοδο δηλαδή κατά την οποία γνωρίστηκε με τον Μακαριώτατο φοιτώντας στην ιεροτόκο Ριζάρειο Σχολή, όπου σπούδασαν όπως χαρακτηριστηκά είπε, τί σημαίνει το υπέρκαλλον κάλλος της ευχαριστιακής τραπέζης. Αυτό στο οποίο ο Άγιος Σπυρίδων «Αγγέλους έσχε συλλειτουργούντας ». Στο τέλος της προσφωνήσεώς του ο κ. Νεκτάριος δώρισε στον Πατριάρχη εγκόλπιο με τη μορφή του Σωτήρος Χριστού.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ευχαρίστησε πρώτα και πάνω από όλους τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και τον Προστάτη του νησιού Άγιο Σπυρίδωνα που τον αξίωσαν μετά από 43 χρόνια να επισκεφθεί ξανά το νησί των Φαιάκων και να περπατήσει στα παραδοσιακά σοκάκια, μα κυρίως να σταθεί μπροστά στη λάρνακα του χαριτόβρυτου Σκηνώματος του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, του Αγίου της πραότητος, της ταπεινότητος και της αγάπης. Ακολούθως ο Μακαριώτατος διηγήθηκε μια ιστορία όταν βρέθηκε στο Κονγκό. Εκεί λοιπόν οι κάτοικοι του δώρισαν ένα σκουφάκι φτιαγμένο από φοινικόδεντρα όμοιο με την τιάρα που φέρει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και αμέσως θυμήθηκε την οσία μορφή του Αγίου Σπυρίδωνος ο οποίος και εκείνος εικονογραφείται με κάλυμα της κεφαλής φτιαγμένο από φοινικόδεντρα. Στο τέλος του λόγου του ο Μακαριώτατος χάρισε στον Μητροπολίτη Κερκύρας εγκόλπιο που φέρει την εικόνα του Ευαγγελιστού Μάρκου, ζητώντας τόσο από τον Επίσκοπο όσο και από τους πιστούς να ενθυμούνται στις προσευχές τους τον Πατριάρχη και την Εκκλησία της Αλεξανδρείας.

Κατόπιν κατευθύνθηκαν πεζή προς το Επισκοπικό Μέγαρο, όπου ο επιχώριος Μητροπολίτης παρέθεσε κέρασμα προς την Α.Θ.Μ και στη συνοδεία του.

IMG_7237.jpg
IMG_7238.jpg
IMG_7239.JPG
IMG_7241.JPG
IMG_7245.JPG
IMG_7248.JPG
IMG_7250.JPG
IMG_7256.JPG
IMG_7271.JPG
IMG_7275.JPG
IMG_7300.JPG
IMG_7302.JPG


Ετικέτες