Ο Παρακλητικός Κανόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Τίμιο Πρόδρομο Γομοστού(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Γομοστού Πατρών, μετέβη την Τετάρτη 12.8.2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέση την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, που καθ’ ημέραν ευεργετεί το ανθρώπινο γένος, αφού: πρώτον, συνήργησε στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, δεύτερον, με τις πρεσβείες Της προς τον Υιόν και Θεόν Της, και τρίτον με την Παναγίαν ζωή Της και το παράδειγμά Της ενώ επήνεσε το πλήθος του ευσεβούς Λαού από το Γομοστό και τις γύρω περιοχές που συμμετείχε στην Ιερά Παράκληση.

Μετά το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως, ετελέσθησαν τα Εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας, στον χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, το οποίο ευγενώς η Δημοτική Αρχή παρεχώρησε στην Ενορία, για την εξυπηρέτηση των πνευματικών αναγκών των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε ιδιαιτέρως τον Ιερέα της Ενορίας π. Γεώργιο Δημητρόπουλο για την ωραία του διακονία στην Ενορία, ενώ ευχαρίστησε τον πρ. Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, επί Δημαρχίας του οποίου εδωρήθη στην Εκκλησία το Δημοτικό Σχολείο και τον νυν Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστο Νικολάου επί θητείας του οποίου επραγματοποιήθησαν τα Εγκαίνια του πνευματικού κέντρου, προς τον οποίο εδόθη τιμητική πλακέτα.