Ο Νεοπαγανισμός και η τα θέματα που απασχόλησαν την Ιεραρχία αναλύθηκαν στην Ιερά Σύναξη της Ι.Μ. Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ν. Κηφισιάς, η Γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως Κηφισίας.

Ξεκίνησε με Όρθρο και Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Κωνσταντίνου Χαραλαμποπούλου, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως και πλειάδος πρεσβυτέρων και διακόνων. Έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός κληρικών, υπό την διεύθυνση του Πρωτ/ρου Χρίστου Κυριακοπούλου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.

Η Σύναξη ξεκίνησε με εμπεριστατωμένη ενημέρωση του Σεβασμιωτάτου, πάνω στα πολύ σοβαρά θέματα που παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν στην τελευταία σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα θέματα αφορούσαν στο μεταναστευτικό και το δημογραφικό πρόβλημα, την συμβολή της Εκκλησίας στην ενότητα του Ελληνικού Έθνους καθώς και την θεολογική κρίση και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα της Εκκλησιαστικής ζωής. Ακολούθησε επικοδομητική συζήτηση πάνω στην ενημέρωση.

Στο δεύτερο μέρος ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το θέμα:«Νεοπαγανισμός – Αναβίωση αρχαίων θρησκειών. Ποιμαντική αντιμετώπιση του φαινομένου». Ξεκίνησε αναλύοντας την προέλευση του όρου «Νεοπαγανισμός» και εξήγησε πως ο όρος αυτός εντάσσεται στη «Νέα Εποχή». Αναφέρθηκε στον έντονο αντιχριστιανικό χαρακτήρα του, αλλά και στα αίτια της αναπτύξεως των νεοπαγανιστικών κινημάτων. Ανέπτυξε την επιχειρηματολογία στο «αίτημα» της«επιστροφής στην πατρώα θρησκεία». Κατέληξε με προτάσεις ποιμαντικής αντιμετωπίσεως του φαινομένου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις επί της εισηγήσεως.

Την σύναξη έκλεισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευκαιρία της επικοινωνίας και συμπνευματισμού. Μιά μικρή ευλογία πνευματικού περιεχομένου διενεμήθη τέλος σε όλους υπό του Σεβασμιωτάτου.

1610kif.jpg
1610kif1.JPG
1610kif3.JPG
1610kif4.JPG


Ετικέτες