Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο και στην αιμοδοσία της Ενορίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο.

Ο Σεβασμιώτατος ιχνογράφησε με ενάργεια το πορτρέτο της Χαναναίας μιας γυναίκας ειδωλολάτρισσας, η οποία όμως κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να νικήσει με την ισχυρά πίστη της τη θέληση του Θεού. Ο Κύριος εκπλήσσεται μπροστά στην πίστη και στην επιμονή της Χαναναίας, την επαινεί «ω, γύναι, μεγάλη σου η πίστις» και ως αμοιβή της προσφέρει το αιτούμενο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους αμέτρητους εθελοντές της Ενορίας, οι οποίοι ακούραστα και συνεχώς εκδαπανώνται στηρίζοντας όλους τους τομείς του Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού έργου και υπογράμμισε το έθος να τιμώνται οι συνεργάτες και οι ευεργέτες του Ναού στην εορτή των Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας.

Ας σημειωθεί ότι από το πρωί στην κατακόμβη του Ναού πραγματοποιούνταν εθελοντική αιμοδοσία. Είναι καταγεγραμμένο, και αξιοπρόσεκτο, πως πάνω από 100 φιάλες αίματος συγκεντρώνονται κάθε φορά.

1502neap (1).jpg
1502neap (2).jpg
1502neap (3).jpg
1502neap (4).jpg
1502neap (5).jpg
1502neap (6).jpg
1502neap (7).jpg
1502neap (8).jpg

 Ετικέτες