Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας στην Ι.Μονή Μεταμορφώσεως – Τα ονομαστήρια τη Ηγουμένης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την 21η Οκτωβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν τη νήσω Πάτμω.

Με αφορμή την εορτή αυτή, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά της η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της γυναικείας Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη Χριστοδούλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ιερούργησε χθες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, στην αναφερθείσα Ιερά Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Πατρός ημών Χριστοδούλου, μίλησε για το ασκητικό πνεύμα που πρέπει να μας διακατέχει όλους, ευχήθηκε στην εορτάζουσα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής μακροημέρευση και πνευματική πρόοδο ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, ο οποίος σαν σήμερα εόρταζε τα ονομαστήριά του, και να τονίσει τους πνευματικούς δεσμούς που είχε με την Μητρόπολη Νεαπόλεως.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, οι μοναχές προσέφεραν το καθιερωμένο κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής για τους προσκυνητές που προσήλθαν και ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα.

2210neap.jpg
2210neap1.jpg
2210neap2.jpg
2210neap3.jpg
2210neap4.jpg
2210neap5.jpg


Ετικέτες