Μ.Χαρακόπουλος: Για τον Ελασσώνος Βασίλειο μιλούν τα έργα των χειρών του!(ΦΩΤΟ)

Loading...


«Και να θέλαμε να ξεχάσουμε το ιλαρό πρόσωπο του αείμνηστου μητροπολίτη Ελασσώνος Βασιλείου δεν μας αφήνουν τα έργα των χειρών του, και ιδιαίτερα τα μοναστήρια που ανακαίνισε, καθιστώντας τα φάρους πνευματικότητας για όλη την Ελλάδα. Άλλωστε ήταν άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων».

 Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου-κειμηλιαρχείου στην Ιερά Μονή Ανάληψης στη Συκιά της Ελασσόνας.

Το μουσείο που φέρει το όνομα του αοίδιμου ιεράρχη είναι το τρίτο που οραματίστηκε (μαζί με εκείνα στην Ι. Μ. Ολυμπιώτισσας και στην Ι. Μ. του Σπαρμού) αν και αυτό δεν πρόλαβε να το δει ολοκληρωμένο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τους μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και Σαλώνων κ. Αντώνιο, παρουσία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου, του αντιδημάρχου Γιάννη Σαπουνά, κληρικών και προσκυνητών.

Σε ανάμνηση των διήμερων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τον κυρό Βασίλειο, που διοργάνωσε η μητρόπολη Ελασσώνος σε συνεργασία με το δήμο για τον ένα χρόνο από την εκδημία του, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων προσέφερε στον κ. Χαρακόπουλο, και τους εκπροσώπους των αρχών του τόπου, αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας.
 

 Ετικέτες