Ο Μητρ. Χαλκίδος στην ενορία της Άτταλης Ψαχνών(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλιτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Άτταλης, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντή του Γηροκομείου Χαλκίδος, τον Σακελάριο π. Ευάγγελο Γραμματικόγιαννη – Εφημέριο της Ενορίας Άτταλης και το Πρωτοδιάκονό του Νεκτάριο Ευγενικό.

Αμέσως μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναλύοντας το περιεχόμενο της διατεταγμένης Αποστολικής περικοπής (Ρωμ. 2, 10-16), με έμφαση στο χωρίο «δόξα δε και τιμή και ειρήνη παντί τω εργαζομένω το αγαθόν».

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την εκεί παρουσία του και τη χαρά του για την επικοινωνία του με τα μέλη και αυτής της Ενορίας και αμέσως μετά χειροθέτησε Οικονόμο τον π. Ευάγγελο Γραμματικόγιαννη και εν συνεχεία Αναγνώστη τον ιεροψάλτη του Ι. Ναού κ. Γεώργιο Αναγνωστάκη.
Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).