Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Εορτή του Αγίου Νεοφύτου στα Φύλλα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος λειτούργησε σήμερα το πρωί, επί τη εορτή του Αγίου μάρτυρος Νεοφύτου, στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων Χαλκίδος.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου – Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας – Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος και Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λοβέρδος – Εφημέριος Ι. Ναού Οσίου Ιωάννου Ρώσσσου Βασιλικού, Σακελ. Αναστάσιος Αναστασίου – Εφημέριος Φύλλων και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός, ενώ τό ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης – Εφημέριος στη γείτονα Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς, μεταξύ των οποίων και οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, των οποίων ιδιαιτέρως χάρηκε ο Σεβασμιώτατος την παρουσία και συνεχάρη τους δασκάλους τους προς τούτο, αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μάρτυρος Νεοφύτου (στον Ιερό Ναό μάλιστα φυλάσσεται παλαιά Εικόνα του Αγίου Νεοφύτου, αφιέρωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ (1841-1852) προς τον Ναό της γενέτειράς του Φύλλα), όπως στο πρόσωπο του μακαριστού Νεοφύτου Αδάμ, ο οποίος ανέπτυξε εθνική δράση στα χρόνια της Επαναστάσεως του 1821, ως επίσκοπος τότε Καρυστίας.

Πριν την Απόλυση ετελέσθη και Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου, η προτομή του οποίου ευρίσκεται στην αυλή του Ιερού Ναού.

IMX -  Agiou Neofytou - Fylla 21.1.2015 001.jpg
IMX -  Agiou Neofytou - Fylla 21.1.2015 002.jpg
IMX -  Agiou Neofytou - Fylla 21.1.2015 003.jpg


Ετικέτες