Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κατά της Ντενίση για οίκημα που φιλοξενεί Ίδρυμα περιθάλψεως γερόντων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο Ραχούτειο Γηροκομείο Κατακοίτων ο Σεβασμιώτατος

Την Αγιοβασιλόπιτα του Ραχουτείου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Λαμίας ευλόγησε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος παρουσία των γερόντων, ιερέων της πόλεως, του Αντιδημάρχου Λαμίας κ. Καλαμπαλίκη, του Διοικητού του Αντλιοστασίου Ραχών της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγού Δημητρίου Λούπου, του τέως Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Λ. Αναγνωστόπουλου και άλλων ιατρών, των δωρητών και των φίλων του Ιδρύματος.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος μετά την κοπή της πίτας ετόνισε τον συμβολικό χαρακτήρα της εορτής πρώτον μεν διότι μας υπενθυμίζει τον πλουσιόδωρο Άγιο Βασίλειο, ο οποίος με τη φιλανθρωπία του εστήριξε τις ανάγκες των ανθρώπων και δεύτερον διότι η γιορτή αυτή είναι μια εκδήλωση ευχαριστιών προς όλους τους δωρητές, οι οποίοι με την αγάπη τους στηρίζουν και βοηθούν στο να ανταπεξέρχεται το Ίδρυμα στις πολλές οικονομικές δαπάνες και υποχρεώσεις.

Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην πορεία του Ιδρύματος από την αείμνηστη δωρήτρια Βασιλική Ραχούτη, η οποία έχουσα εμπιστοσύνη στην Ιερά Μητρόπολη προσέφερε το σπίτι της σ’ αυτήν για να γίνει Ίδρυμα περιθάλψεως γερόντων, με πικρία ανέφερε ότι μία μακρινή συγγενής της, η γνωστή κα Ντενίση, ξεκίνησε εδώ και καιρό μία δικαστική διαμάχη για να πάρει πίσω την κληρονομιά της μακρινής της θείας Βασιλικής Ραχούτη. Εμείς όμως, διεμήνυσε ο Σεβασμιώτατος προς κάθε κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το χάδι και την αγάπη της Εκκλησίας μας, παρόλες τις οικονομικές και άλλου είδους αντιξοότητες.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στη σεμνή αυτή εκδήλωση, τους ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και όλους τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητές του Ιδρύματος, το οποίο η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί με ιδίους πόρους και την ευγενική προσφορά των πιστών.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους ενώ στο τέλος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα δωμάτια των κατακοίτων γερόντων και τους ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.  Ετικέτες