Ο Μητροπολίτης Κορίνθου ευλόγησε την μαθητιώσα νεολαία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, κ. Διονύσιος, σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς ευλόγησε την μαθητιώσα νεολαία του Νομού μας, κατά την προσέλευσή της στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2014-2015.

Συγκεκριμένα και κατά σειρά κατόπιν προσκλήσεως των Διευθυντών και των μαθητών τους τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Αγιασμού στα παρακάτω Σχολεία: 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, και Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, του Δημάρχου και άλλων παραγόντων.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης  νουθέτησε τους μαθητές, με επιμέλεια και ζήλο να επιζητούν την μάθηση, να παρακολουθούν τα μαθήματά τους ώστε έχοντας αποκομίσει την πρέπουσα Παιδεία, να καταστούν υγιή μέλη της κοινωνίας μας όταν φθάσουν να γίνουν Ακαδημαϊκοί πολίτες και αργότερα να γίνουν παραγωγικοί και καλοί «αγωνιστές» στον στίβο της ζωής.

Τέλος, ευχήθηκε τόσο στους μαθητές όσο και στους δασκάλους και καθηγητές και τους γονείς των παιδιών καλή σχολική χρονιά, ευλογημένη παρά Θεού και καρποφόρα, αποστασιοποιημένη δε από τα ομολογουμένως δυσεπίλυτα προβλήματα των καιρών μας που μπορούν να σκιάζουν αυτή.Ετικέτες