Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης στην Ιερά Μονή Δαμάστας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννη τελέσθηκε χθες το πρωί στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δαμάστας. Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι απόφοιτοι της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας του σχολικού έτους 1974-75 κατά το οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης ήταν Καθηγητής της Σχολής. 

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ Νικόλαος, ο οποίος στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του φιλοξενουμένου Ιεράρχου, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας και αναφέρθηκε σε περιστατικά από τα χρόνια της διακονίας του στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε αρτοκλασία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των κεκοιμημένων καθηγητών, μαθητών και προσωπικού της Σχολής. Ακολούθως προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα στην τραπεζαρία της Μονής, όπου ο Θεολόγος και τέως Σχολικός Σύμβουλων Θεολόγων κ. Γεώργιος Αποστόλου, ευχαρίστησε τους δυο Ιεράρχες για την παρουσία τους και αναφέρθηκε σε γεγονότα από τη Σχολή.

Η συνάντηση αυτή των αποφοίτων είναι η τρίτη κατά σειρά και αποσκοπεί στην σύσφιξη των σχέσεων των παλαιών συμμαθητών αλλά και την προβολή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Λαμίας.  Ετικέτες