Ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος στην Παπική Μονή του Τιμίου Σταυρού στο δάσος της Βιέννης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος, επισκέφθηκε την Παπική Μονή του Τιμίου Σταυρού στο δάσος της Βιέννης. Ο Σεβασμιώτατος προσεκλήθηκε εξ αφορμής της δεκαετούς επετείου από της Επισκέψεως της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στη Μονή. Εκτός από τους Παπικούς Μοναχούς και το Μητροπολίτη παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Παπικού Οικουμενιστικού Ιδρύματος Pro Oriente Δρ. Johann Marte και ο εκπρόσωπος τύπου του Ιδρύματος Καθηγητής κ. Erich Leitenberger.

Οι παρευρισκόμενοι συνομίλησαν για διάφορα θέματα, για γεγονότα του παρελθόντος και μελλοντικές προοπτικές στο διαχριστιανικό διάλογο. Επίσης έγινε αναφορά στην προ δεκαετίας επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στη Μονή. Εκτός των θεμάτων της επικαιρότητος έγινε λόγος για τον ρόλο της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία και στη σημασία του μοναχισμού για την Εκκλησία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση “Εκ της συζητήσεως κατέστη σαφές ότι τέτοιου είδους συναντήσεις έχουν αποφασιστική σημασία στην ανάπτυξη των διαχριστιανικών σχέσεων. Με αυτή την έννοια ο Μητροπολίτης Αυστρίας και ο Ηγούμενος Μαξιμιλιανός εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για τις αδερφικές επαφές ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Τόσο η ιστορική συνάντηση προ 50 ετών του Πατριάρχου Αθηναγόρου μετά του Πάπα Παύλου Στ´ καθώς και η προ ολίγων ημερών συνάντηση στην κήπο του Βατικανού με την προσευχή για την ειρήνη στην Αγία Γη αποτελούν σαφή σημεία αυτής της προσωπικής δέσμευσης. Στη συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη, αλλά και στο μαρτύριο των αμέτρητων χριστιανών μαρτύρων της εποχής μας καθίσταται σαφές ότι οι χριστιανοί ανεξάρτητα από την ομολογία, στην οποία ανήκουν, έχουν κοινά σημεία αναφοράς.”

Μετά τη συζήτηση οι επισκέπτες προχώρησαν στο καθολικό της μονής όπου ο Μητροπολίτης Αυστρίας προσκύνησε το Τίμιο Ξύλο και με αυτό ευλόγησε την Παπική μοναστική αδελφότητα. Στη συνέχεια οι Μοναχοί έψαλλαν την ακολουθία της τρίτης και της έκτης ώρας. Στο γεύμα που ακολούθησε στο αρχονταρίκι της Μονής ο ηγούμενος Μαξιμιλιανός καλωσόρισε το Μητροπολίτη Αρσένιο και εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη. Ο Μητροπολίτης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον ηγούμενο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στους χώρους της Μονής.

Ο Μητροπολίτης Αρσένιος ανέφερε: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού είναι από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα τόπος συναντήσεως του ανθρώπου με τον Θεό. Γι᾽ αυτό και εγώ σήμερα ήρθα με χαρά σαν Μοναχός και Προσκυνητής και χάρηκα από τη ζωντάνια και την πίστη της αδελφότητας, η οποία αγωνίζεται για τη βασιλεία του Θεού και προσεύχεται για το καλό του κόσμου και της ανθρωπότητος.»Ετικέτες