Ο Μεσογαίας Νικόλαος μαζί με νέους στην Αργολίδα

Loading...


Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος μαζί με νέους από το κέντρο νεότητας της επαρχίας του επισκέφτηκαν την Αργολίδα σε μία μονοήμερη εκδρομή .

Επισκέφτηκαν την αρχαία Επίδαυρο ,την Ιερά μονή παναγίας Καλαμίου και μετά το Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος καλεσμένοι του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου . Στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου συναντήθηκαν με νέους από το κέντρο νεότητας της Αργολίδος και αντάλλαξαν διάφορες απόψεις μεταξύ τους.

 Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος αφού πρώτα καλωσόρισε τους επισκέπτες, ευλόγησε και έκοψε μαζί με τον Μεσογαίας Νικόλαο και τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο ,την Βασιλόπιτα . Ακολούθησε ομιλία του Αργολίδος για την ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας και Ιατρού, όπου ο επίσκοπος μίλησε για άγνωστες προς όλους στιγμές που έζησε στην περιοχή της Κριμαίας αναζητώντας στοιχεία για την ζωή του Αγίου.

Στους νέους μίλησε κι ο μητροπολίτης Μεσογαίας για διάφορα ζητήματα που ρωτούν κυρίως οι νέοι. Η σύναξη των νέων στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου έληξε με την υπόσχεση σύντομα να ξαναβρεθούν όλοι μαζί . Κτίτωρ και ψυχή του όλου Προσκυνήματος είναι ο αγιορείτης Ιερομόναχος π. Ιγνάτιος, αδελφός της εν Άθω Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου.


 Ετικέτες