Ο Μαρωνείας Παντελεήμων ευλόγησε τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην ακτή του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνείας του Νομού Ροδόπης μέσα σε ένα όμορφο τοπίο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως δίδεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με την νέα γενιά. Βασικός και μοναδικός σκοπός να μορφώσει στις παιδικές ψυχές τον Χριστό.

Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της Σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδιές, θαλάσσιο μπάνιο, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων, εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.

Γιά φέτος διακόσια πενήντα (250) παιδιά, αγόρια και κορίτσια θα συμμετέχουν σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους από την 30ην Ιουνίου μέχρι και την 31ην Ιουλίου 2015.

Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και η Εκκλησία σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής.

Η ανιδιοτελής προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών και των κυριών που διακονούν στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις μαρτυρεί την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων και αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα.

Το απόγευμα της 30ης Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ετέλεσε την ακολουθίαν του Αγιασμού επί τη ενάρξει της πρώτης Κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών ευχηθείς καταλλήλως.

DSC07378.jpg
DSC07379.jpg
DSC07390.jpg
DSC07414.jpg
DSC07419.jpg
DSC07425.jpg


Ετικέτες