Ο Λαγκαδά Ιωάννης τίμησε τον παλαιότερο Ιερέα της Μητρόπολης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η καθιερωμένη ετήσια Σύναξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου με τις Πρεσβυτέρες και τις Διακόνισσες καθώς επίσης και με τους προϊσταμένους και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Οι Συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», όπου κατά την διάρκεια τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, είχε την ευκαιρία αφενός μεν να επικοινωνήσει τόσο με τις Πρεσβυτέρες υπογραμμίζοντας τον μοναδικό ρόλο που διαδραματίζουν ως σύζυγοι Ιερέων, τονίζοντας το θεάρεστο έργο που επιτελούν τόσο μέσα στην ενορία όσο και μέσα στην οικογένεια, αφετέρου δε, επεσήμανε τον σπουδαίο ρόλο που έχουν τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων ως άμεσοι βοηθοί των προϊσταμένων και των ιερέων για την εύρυθμή λειτουργία των κατά τόπους ενοριών.

Στο τέλος αυτής της όμορφης και ζεστής βραδιάς τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, ο παλαιότερος των Ιερέων π. Γεώργιος Μυρόβαλης, ο οποίος διακόνησε την Ιερά Μητρόπολη για περισσότερο από πενήντα συναπτά έτη, και παρόλο το μεγάλο της ηλικίας του προσφέρει ακόμα με αυταπάρνηση στην τοπική Εκκλησία.

DSC_8296.JPG
DSC_8308.JPG
DSC_8330.JPG
DSC_8343.JPG
DSC_8358.JPG
DSC_8374.JPG
DSC_8409.JPG
DSC_8434.JPG


Ετικέτες