Ο Κερνίτσης Χρύσανθος στον Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα ανέλυσε το χωρίο: «Ασπάζεται υμάς Λουκάς ο Ιατρός ο αγαπητός», τονίσας ότι ο Ευαγγελιστής Λουκάς υπήρξε καρπός του κηρύγματος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου. Τον ακολούθησε πιστά και τον συνόδευσε στις περιοδείες του. Υπήρξε συγγραφέας του κατά Λουκάν Ευαγγελίου αλλά και των Πράξεων των Αποστόλων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Θεοφιλέστατος στο χάρισμα της Αγιογραφίας που διέθετε ο Απόστολος, χάρισμα το οποίο μας το αποδεικνύουν οι θαυματουργές εικόνες του που σώζονται μέχρι και σήμερα. Τέλος, προέτρεψε τους πιστούς, μέσω του πνευματικού τους αγώνος και της εκκλησιαστικής τους ζωής να αναδειχθούν οι ηγαπημένοι του Κυρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού πρ. Πρυτάνεως Χρήστου Χατζηθεοδώρου.

Στη Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν η Πρύτανης του Πανεπιστημίου κα Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, πρώην Πρυτάνεις, Αντιπρυτάνεις, Κοσμήτορες, Φοιτητές, Φοιτήτριες και πλήθος κόσμου.

1910xr.jpg
1910xr1.jpg
1910xr2.jpg


Ετικέτες