Ο Κερνίτσης Χρύσανθος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή το πρωί, 24 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, πραγματοποιήθηκε η Τελετή της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, του Κεφαλλήνος, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Μετά το πέρας της τελετής η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τζόγια Καπάτου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου για το περασμένο έτος 2015 και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους Καλή Χρονιά.

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, γεννηθείς εις Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας, τονίζοντας τον συμβολισμό της Βασιλόπιτας για την Εκκλησία μας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο που διαδραματίζουν οι εν Πάτραις Κεφαλλήνες στα τοπικά δρώμενα. «Κάθε Κεφαλονίτης, σε όποιο σημείο της γης και αν ευρίσκεται, έχει πάντοτε στραμμένη την καρδιά του και την σκέψη του στα Ομαλά της Κεφαλονιάς και στο χαριτόβρυτο, άφθαρτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Γερασίμου…»

Στη συνέχεια, παρότρυνε όλους τους Κεφαλλήνες, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τις αίθουσες και τους πέριξ χώρους, να συντονιστούμε και να βοηθήσουμε όλοι υλικά και οικονομικά, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθούν οι φθορές που υπέστη ο Ναός του Αγίου Γερασίμου κατά τον σεισμό του 2008. Πώς είναι δυνατόν να είμεθα στην Πάτρα τόσοι Κεφαλλήνες και να τελείται, προσωρινά, η Θεία Λειτουργία και οι Ιερές Ακολουθίες σε μια «χαλατζούκα» διερωτήθηκε ο Θεοφιλέστατος…

Τέλος, ευχήθηκε να γίνουμε όλοι άνθρωποι του Θεού, όπως ο προστάτης μας Άγιος Γεράσιμος, για να έχουμε στην ζωή μας τη χάρη του Θεού και να κερδίσουμε την αιώνια ζωή.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς το Συμβούλιο και όλα τα Μέλη του Συλλόγου τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

DSCN8190.JPG
DSCN8192.JPG
DSCN8193.JPG
DSCN8197.JPG
DSCN8198.JPG
DSCN8199.JPG
DSCN8202.JPG
DSCN8216.JPG
DSCN8217.JPG
DSCN8219.JPG
DSCN8222.JPG


Ετικέτες