Ο Κερνίτσης στο Αντίρριο για τα Δώρα των Μάγων(ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Συμεών

Χθες το βράδυ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Ιερούργησε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αντιρρίου όπου πραγματοποιήθηκε Ιεράν Αγρυπνίαν κατά την πρέπουσαν τάξιν με ιδιαίτερη κατάνυξη ενόψει της αποδόσεως της εορτής της του Χριστού Γεννήσεως και επι τη αφορμή της ελεύσεως των Τιμίων Δώρων των Μάγων που επροσκύνησαν τον Χριστόν.

Κάτω από κατανυκτική ατμόσφαιρα, πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην Θεία Λατρεία με τους περισσότερους ανάμεσά τους να είναι νεαρής ηλικίας προσκυνώντας τα χαριτόβρυτα Δώρα των Μάγων.

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αμπελακιώτισσας, ο π. Αναστάσιος Σπυρόπουλος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο π. Γεώργιος εκ της Μητροπόλεως Πρεβέζης, ιερείς από τις γύρω περιοχές καθώς και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχ. Πολύκαρπος Θεοφάνης πλαισίωσαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κατά την τέλεση των Ιερών ακολουθιών καθώς και της Θείας Λειτουργίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης λίγο πριν την απόλυση αναφέρθηκε στον συμβολισμό των Τιμίων Δώρων που προσέφεραν οι Μάγοι στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό .

Τον δε Χρυσόν τον επρόσφεραν εις ένδειξην αναγνωρίσεως του Χριστού ως Βασιλέως, το Λιβάνι ως ένδειξην αναγνωρίσεως της Θεότητος του Θείου Βρέφους και τα δε Σμύρνα προφητικά διότι με Σμύρνα άλειψαν τον Χριστόν κατά την Ταφήν Του.

Ο Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τόνισε επίσης πως σε κάθε Θεία Λειτουργία προγευόμαστε τον παράδεισον και θα πρέπει πάντοτε να συμμετέχουμε στην Θεία Μυσταγωγία με κατάνυξη και δέος. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλογία που στην γενόμενη αγρυπνία υπήρχαν τα Τίμια Δώρα τα οποία προσφέρθησαν από τους Μάγους στο Θείο Βρέφος και πως από την προσκύνησή τους αλλά και την προσκύνηση των ιερών λειψάνων παίρνουμε Χάριν και δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα μας προς την Αγιότητα και την κατάκτηση του Παραδέισου.

Τέλος συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αρχ. Πολύκαρπο Θεοφάνη καθώς και τον τοπικό επίσκοπο κ Ιερόθεο και ευχαρίστησε όσους διακονούν τον Ναό όλες αυτές τις ημέρες που τα Τίμια Δώρα φιλοξενούνται στην κωμόπολη τους τα οποία ήρθαν από την Ι.Μ. Αγίου Παύλου του Άγιου Όρους .
Μετά το πέρας της λαμπρής και συνάμα κατανυκτικής αγρυπνίας παρατέθηκε τράπεζαν κατά τα αγιορείτικα πρότυπα.

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες