Ο Καλαμαριάς Ιουστίνος στην Πανήγυρη του Αγίου Ηρακλειδίου στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Λουκά Α.Παναγιώτου

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η ετήσιος μνήμη του Αγίου Ηρακλειδίου, μαθητή των Αποστόλων Παύλου, Βαρνάβα και Μάρκου, πρώτου ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας, του Προστάτου και Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Την παραμονή της εορτής εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, συγχοροστατούντος του επιχωρίου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και με την συμμετοχή πλήθους ιερέων εκ της Μητροπόλεως, αλλά και κληρικών από άλλες εκκλησιαστικές περιφέριες της Κύπρου.

Το καθολικό και οι αυλές της Μονής κατεκλύσθησαν από εκατοντάδες προσκυνητές, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της νήσου, οι οποίοι έσπευσαν για να τιμήσουν τον μεγάλο αυτό «κήρυκα και ποιμενάρχην, της Εκκλησίας Χριστού και διδάσκαλον» και να προσκυνήσουν με ευλάβεια την ιερή Κάρα και την σεπτή εικόνα του.

Ακολούθησε η λιτάνευση της τιμίας Κάρας και της εφεστίου Εικόνος του Αγίου Ηρακλειδίου, γύρω από το καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής και τον τάφο του Αγίου και όλο το εκκλησίασμα πέρασε κάτω από την εικόνα, όπως απαιτεί η παράδοση.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε με πάσα ιεροπρέπεια ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Ταμασού κ. Ησαΐου, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και Λεμεσού κ. Αθανασίου, καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

ag Hrakleidios 1.jpg
ag Hrakleidios 1a.jpg
ag Hrakleidios 2.jpg
ag Hrakleidios 2b.jpg


Ετικέτες