Ο Ιλίου Αθηναγόρας έκοψε την Βασιλόπιτα στο «πρόγραμμα Ρομά» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την καθιερωμένη αγιοβασιλόπιτα για τον τρίτο χρόνο της επιτυχημένης λειτουργίας του πρότυπου εκπαιδευτικού – ενταξιακού προγράμματος «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομα» της Ι.Μ. Ιλίου, έκοψαν την Παρασκευή 05/02/2016, τα στελέχη και οι μαθητές της πρωτοβουλίας.

Την κοπή της πίτας ευλόγησε και τίμησε με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Μέσα σε κλίμα ευφορίας από τις παιδικές φωνές των μικρών μαθητών του προγράμματος, που πλημύρισαν την αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, αγκαλιάζοντας με τη θέρμη της παιδικής τους ψυχής τους εκπαιδευτικούς και τον Ποιμενάρχη μας, ανταλλάχτηκαν ευχές για ευόδωση των στόχων της φιλόδοξης αυτής δράσης, που φέτος φιλοξενείται για πρώτη φορά στο Δήμο Αχαρνών.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τα στελέχη, τόνισε τη σημασία του προγράμματος αυτού για την τοπική κοινωνία και την παιδεία, συμβούλευσε με πατρική αγάπη τους μαθητές, εξέφρασε την επιθυμία του η δράση αυτή να συνεχιστεί και κατά την επόμενη σχολική χρονιά και αν είναι δυνατόν να ριζώσει στον πολύπαθο οικισμό «ΚΑΠΟΤΑ», ευχαρίστησε την διευθύντρια του σχολείου για την υποστήριξη, τον Όμιλο Εταιρειών «Ελληνικά Πετρέλαια» και τον Δήμο Αχαρνών για την οικονομική και τεχνική τους αρωγή αντίστοιχα. Τέλος, μοίρασε σχολικά δώρα στους μικρούς μαθητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Πριν τα παιδιά επιστρέψουν στις τάξεις τους, ανταπέδωσαν την αγάπη προς τον Μητροπολίτη μας, αφιερώνοντάς του τραγούδια, ποιήματα και ζωγραφιές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Ρομά της Ι.Μ. Ιλίου κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης, η Σχολική Σύμβουλος της 48ης Περ. Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής κα Κυριάκη Σπυριδούλα και η Διευθύντρια του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών κα Ελένη Καμπόλη, οι οποίοι ευχήθηκαν με την σειρά τους στους μαθητές και συμμετείχαν στο μοίρασμα των δώρων.

1602roma (1).jpg
1602roma (2).JPG
1602roma (3).JPG
1602roma (4).JPG
1602roma (5).JPG
1602roma (6).JPG
1602roma (7).JPG
1602roma (8).JPG


Ετικέτες