Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος στην Αγία Μαρίνα Στυλίδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο οικισμό της Στυλίδος το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου.

Στον φετινό εορτασμό προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Φθιώτιδα.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυξ της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης.

Εν συνεχεία ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους του χωριού. Παρέστησαν δε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κος Ευθύμιος Καραΐσκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για την άδεια και ευλογία να προεξάρχει της πανηγύρεως καθώς τον εφημέριο π. Ευστάθιο Μελαχροινό για τη φιλοξενία. Εδόξασε επίσης τον Θεό διότι αξιώθηκε να λειτουργήσει ως Αρχιερεύς στο χωριό του πατέρα του και με συγκίνηση αναφέρθηκε στις παιδικές του αναμνήσεις από το χωριό.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλε ο Πρωτοψάλτης και τέως Σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κος Στυλιανός Μαστρογιάννης με την συμμετοχή πολλών ιεροψαλτών.

φωτο: Δημήτρης Ανάγνου & imfth.gr Ετικέτες