«Ο Εσταυρωμένος» και στα κέντρα κράτησης μεταναστών Ξάνθης & Παρανεστίου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Η κατάσταση σ’ όλους τους χώρους κράτησης της παρτίδας μας έχει γίνει πολύ δύσκολη. Οι φυλακές και τα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας στενάζουν από το πλήθος των κρατουμένων, αλλά και από την μεγάλη έλλειψη αναγκαίων ειδών.

 Αλλά υπάρχουν κι άλλοι χώροι, όπως τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, που η ζωή έχει γίνει ανυπόφορη, τόσο για τους εκατοντάδες μετανάστες κρατουμένους, όσο και για τους εργαζομένους σ’ αυτά.

Όσο κι αν προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής οι κρατικοί υπάλληλοι και κάποιοι φορείς των περιοχών τους, δεν μπορεί ν’ αλλάξει τίποτε. Οι κρατούμενοι στερούνται της ελευθερίας τους και πληρώνουν για τις επιλογές τους, αλλά δεν παύουν να είναι εικόνες του Θεού τους ζώντος και αξίζουν την αγάπη και το ενδιαφέρον όλων μας. Όποιοι δεν έχουν να προσφέρουν κάτι υλικό, ας προσφέρουν δυο λόγια προσευχής στο Θεό. ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

 

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος» και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», ξεπερνώντας την χιλιομετρική απόσταση και την οικονομική δυσπραγία, ενίσχυσε ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ της Μακεδονίας αποστέλλοντας μια ικανή ποσότητα είδών ένδυσης με ιδιωτική μεταφορική εταιρεία. Δεν στάθηκε εμπόδιο το μεγάλο κόστος μεταφοράς.

1ον. Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης: 18 μεγάλα κιβώτια.

2ον. Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Παρανεστίου: 20 μεγάλα κιβώτια.

 

 Ετικέτες