Ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον ανεγειρόμενο Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους Τσουκαλείκων, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Πατρών εχαρακτήρισε ως θαύμα στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής και γενικώτερης κρίσεως, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους ευσεβών Χριστιανών από τα Τσουκαλέικα και την ευρύτερη περιοχή.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ζωής του Αγίου Χαραλάμπους και εν συνεχεία ανεφέρθη στο θαυμαστό γεγονός της προόδου των εργασιών ανεγέρσεως του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, στο τόπο που ευρίσκετο ο καταστραφείς από τον σεισμό του 2008, παλαιός Ιερός Ναός.

          Το καλοκαίρι, είπε ο Σεβασμιώτατος, πρώτα ο Θεός θα τελέσωμε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού. Ήδη εδημοπρατήθη το δάπεδο, ενώ το τέμπλο έχει κατασκευασθή και αναμένει την τοποθέτησή του. Τοποθετούνται πλέον τα παράθυρα και οι πόρτες, ενώ άρχισε η εξωτερική βαφή του Ιερού Ναού.

Από τα βάθη της ψυχής του, ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον ευλαβέστατο Ιερέα π. Δημήτριο Μπιλιανό, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους Ενορίτες, οι οποίοι όντας μια γροθιά, με ζέουσα καρδιά, αγωνίζωνται παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, να περατωθή ο Ναός. « Θέλω να καθησυχάσω τον π. Δημήτριο, είπε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αγωνιά για το πως θα πληρωθή το δάπεδο, το οποίο ήδη παραγγέλθη. Όπως κάθε οικογένεια έκανε ένα παράθυρο, έτσι κάθε σπίτι θα κάνη και ένα τετραγωνικό μάρμαρο και το πρόβλημα θα λυθή. Είμαι βέβαιος, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ότι όλα θα γίνουν με την χάρη του Θεού, ταίς πρεσβείαις του Αγίου Χαραλάμπους και την βοήθεια του φιλαγίου Λαού»

          Τέλος, επήνεσε όλους και τους ευχαρίστησε, λέγοντας ότι ο κόπος τους και η ζέση της καρδιάς τους για να κτισθή ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπους, κατεγράφησαν και καταγράφονται από Αγγέλου χέρι στο βιβλίο του Ουρανού και ο Κύριος θα πέμψη, δρόσον χάριτος, σταλαγμόν και γλυκασμόν αγάπης στις καρδιές των ευσεβών Τσουκαλαίων.

 

 

 

 

 Ετικέτες