Ο εορτασμός της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ειρήνης στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη στην Πάτρα, την Κυριακή 11.10.2015, η 13η επέτειος από την επανακομιδή της τιμίας Κάρας της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης από τη Μονή Hautecombe της Γαλλίας, στην Αποστολική πόλη των Πατρών, όπου ευρίσκετο προτού μεταφερθεί από τους Σταυροφόρους στη Δύση.

Επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού ήτο ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης στο Ριγανόκαμπο Πατρών, όπου φυλάσσεται η ιερά και αγία κάρα της Αγίας Ειρήνης.

          ● Την παραμονή ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, εν πληθούση Εκκλησία, στον οποίο τον θείο λόγο εκήρυξε επικαίρως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

          ● Ανήμερα, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβούς Λαού, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό της Αγίας και τα πέριξ αυτού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην μεγάλη δωρεά και ευλογία από τον Θεό να κατέχη η πόλις των Πατρών, εκτός από την Αποστολική Κάρα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων Αγίου Ανδρέου και Κάρα Μαρτυρική, εκείνη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, η οποία μετεκομίσθη πανευφροσύνως και πανηγυρικώς, μετά απουσία πολλών αιώνων, στη Δύση.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και εμακάρισε όλους εκείνους, οι οποίοι συνείργησαν τότε, υπό τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικόδημο, για να επανακομισθή η κάρα της Αγίας Ειρήνης, όπου το πάλαι ευρίσκετο.

          Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη και στη βασιλική της Αγίας Ειρήνης, την οποία ανεκάλυψε η σκαπάνη των Αρχαιολόγων στην Πάτρα, προ της Επανακομιδής της Κάρας της Αγίας και η οποία τότε δυστυχώς εκαλύφθη, ως μη ώφελεν, και επ’ αυτής, ανηγέρθη οικία.

          Επίσης, ευχαρίστησε και όλους όσοι ευρίσκονται εν ζωή και εβοήθησαν παντοιοτρόπως, για την επανακομιδή της Αγίας Κάρας.

Τέλος, ανεφέρθη και στα μηνύματα που απορρέουν από τον Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής του Σπορέως, προτρέποντας τους πιστούς, όχι μόνο να ακούν, αλλά να εφαρμόζουν με ζήλο και προθυμία τον λόγο του Θεού στη ζωή τους, για τον αγιασμό και τη σωτηρία τους.

 Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, επήνεσε τους Ιερείς του Ναού για το πνευματικό, κατηχητικό, νεανικό, κοινωνικό και εν γένει φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν στην Ενορία.
          Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη κέρασμα στον πνευματικό κέντρο της Ενορίας.

● Το απόγευμα της ιδίας ημέρας εχοροστάτησε και ωμίλησε στον μεθέορτο Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες