Ο εορτασμός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Υμηττό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Το Σάββατο το πρωΐ 17 Μαΐου τελέσθηκε θεία Λειτουργία και το εσπέρας εσπερινός μετά αρτοκλασίας υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αναστασίου Τασοπούλου, ο οποίος και εκήρυξε το θείο λόγο για την εορτή της Αγίας.

Εν συνεχεία έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Φωτεινής διαμέσου κεντρικών οδών που περιβάλλουν την Ενορία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 18 Μαΐου στην θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως ο οποίος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Φωτεινής και στην σπάνια και μοναδική ευκαιρία που της δόθηκε για να έχει την συνάντηση με τον Κύριό μας και να μαρτυρήσει την πίστη της σ’Αυτόν, γεγονός που πρέπει να εκμεταλλευθούν όλοι οι πιστοί.

Τέλος το εσπέρας τελέσθηκε με ιερά κατάνυξη ο μεθέορτος εσπερινός μετά της Παρακλήσεως προς την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα και επερατώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού και το Πρόγραμμα της Πανηγύρεως Ετικέτες