Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός σε μικρές Ενορίες της Μητρόπολης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το ετήσιο προσκύνημά τους στο Μεγάλο Δέρειο πραγματοποίησαν, κατά τα καθιερωμένα, με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πιστοί από τη Βόρεια Ελλάδα, που έσπευσαν να εκφράσουν για μια ακόμα φόρα με τον τρόπο αυτό τη συμπαράστασή τους στους λιγοστούς χριστιανούς (με μονοψήφιο αριθμό), που παραμένουν στο χωριό αυτό για να διατηρούν αναμένο το καντήλι της Εκκλησίας τους, μιας και στο χωριό αυτό πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους προσκυνητές και τον βουλευτή κ. Αναστ. Δημοσχάκη, που προσήλθαν, απευθυνόμενος στους χριστιανούς του χωριού τους διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της τοπικής Εκκλησίας και τόνισε· «μη φοβού το μικρόν ποιμνίον (Λουκ. 12, 32). Δεν έχει σημασία αν είμεθα λίγοι ή πολλοί, αξία έχει να είναι ο Χριστός μαζί μας». Μετά τη Θεία Λειτουργία ευλογήθηκαν οι άρτοι και τα σταφύλια, εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και ακολούθησε μικρή δεξίωση, στην οποία προσήλθε και ο ιμάμης του χωριού για να ευχηθεί.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα παραμεθόρια ενορία Μάρασιων απέναντι από την Αδριανούπολη, στις όχθες του ποταμού Άρδα. Σημειωτέον ότι λόγω της κακοκαιρίας διεκόπη η ηλεκτροδότηση όλης της περιοχής και η ακολουθία πραγματοποιήθηκε υπό το φως των κεριών και των καντηλιών.

Το απόγευμα τις 6ης Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος συνεχίζοντας το οδοιπορικό του στις μικρές παραμεθόριες ενορίες της ακριτικής επαρχίας, προέστη της Μεγάλης Παρακλήσεως στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Έλιας – Τριγώνου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και στήριξε με το λόγο του τους επίσης λιγοστούς κατοίκους του χωριού.

DSC01412.jpg
DSC01420.jpg
DSC01421.jpg
DSC01422.jpg
DSC01424.jpg


Ετικέτες