Ο δήμος Ζακύνθου τοποθέτησε προτομή του Κομφούκιου σε πλατεία! – Σφοδρή αντίδραση του Μητροπολίτη

Loading...


Με οργή αντέδρασε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος (πρώην Ζακύνθου) στην τοποθέτηση αγάλματος του Κομφούκιου στην πλατεία Αγίου Λουκά της πόλης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα imerazante.gr, αμέσως μετά τη λειτουργία του Αγίου Διονυσίου και ενώ οι επίσημοι έπιναν τον καφέ τους, ο Χρυσόστομος εξέφρασε με έντονο τρόπο τη διαφωνία του στην τοποθέτηση του αγάλματος. Φαίνεται μάλιστα πως χρησιμοποίησε «βαριές κουβέντες», καθώς όπως λένε οι αυτήκοες μάρτυρες φέρεται να είπε στον δήμαρχο του νησιού Παύλο Κολοκοτσά:

«Είσαστε τρελοί. Φέρατε και τοποθετήσατε ένα άγαλμα που δεν συνάδει με την Εκκλησία. Θα το πάρετε από εκεί θέλετε δεν θέλετε. Αν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνει ο ίδιος ο λαός. Δεν θα το ανεχτούμε στη Ζάκυνθο. Θα κηρύξουμε την Εκκλησία υπό διωγμό και θα βαράνε πένθιμα οι καμπάνες μέχρι να ξεκουμπιστεί»!

«Είναι προσβλητική η συμπεριφορά σας προς το δήμαρχο του νησιού. Εάν το γνώριζα, δεν θα ερχόμουν. Με αναγκάζετε να αποχωρήσω» δήλωσε ο κ. Κολοκοτσάς για να συνεχίσει αμετανότητος ο μητροπολίτης: «Ας μην ερχόσασταν ποτέ. Δεν με νοιάζει εάν φύγετε. Να ξέρετε, όμως, ότι από εδώ και στο εξής η εκκλησία δεν θα έχει καμιά απολύτως σχέση και επαφή με το Δήμο. Κομμένα όλα»!

Το εν λόγω άγαλμα του Κομφούκιου αποτελεί δώρο κυβερνητικής αντιπροσωπείας της επαρχίας Σαντόνγκ που πριν από τρεις περίπου μήνες επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο και υπόγραψε αδελφοποίηση με το Δήμο. Στο διάστημα αυτό το άγαλμα είχε μείνει στις αποθήκες του Τελωνείο για λόγους γραφειοκρατίας. Βέβαια κανένανς από τους κατοίκους δεν γνώριζε ποιος ο λόγος της τοποθέτησης της προτομής στο συγκεκριμένο σημείο. Ετικέτες