Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Πράγας Χριστοφόρος στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Φθιώτιδος που βρίσκονται στην παραλία του Καινουρίου Λοκρίδος φιλοξενείται τις ημέρες αυτές ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος πρώην Πράγας και Χωρών Τσεχίας & Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος με μία ομάδα πενήντα ατόμων.

Το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στις Κατασκηνώσεις συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο. Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνδέετε από παλαιά με τον Μακαριώτατο όταν εκείνος ως Διάκονος σπούδαζε στην Αθήνα, είχε μια ευχάριστη και εγκάρδια συνομιλία μαζί του.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την αγάπη του και την αβραμιαία φιλοξενία που επεφύλαξε σε όλους για ένα δεκαπενθήμερο, αλλά και για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά να γνωρίσουν την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας και την ιστορία της Φθιώτιδος μέσα από τις επισκέψεις σε Μοναστήρια και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος.

Ο Ποιμενάρχης με την σειρά του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τον π. Βασίλειο, ο οποίος ηγείτο της ομάδος τονίζοντας πως η Εκκλησία του Χριστού ενώνει τους πάντες και γινόμαστε για τη σύγχρονη κοινωνία μία νησίδα ελπίδας. Ανέφερε επίσης ότι η παρουσία τους, όπου και αν επέρασαν τις ημέρες αυτές έκανε αίσθηση στους πάντες, από τον συμπεριφορά, τον σεβασμό, την ευγένεια κλπ. Τέλος ευχήθηκε να με το καλό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τις ωραίες αναμνήσεις που αποκόμισαν από την Ελλάδα και τους προσκάλεσε μετά χαράς να τους φιλοξενήσει και του χρόνου.

Τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται από τις 12 Αυγούστου στις Κατασκηνώσεις και θα αναχωρήσουν την προσεχή Πέμπτη ετοίμασαν μία ωραία γιορτή προς τιμήν του Μακαριωτάτου και του Σεβασμιωτάτου στον χώρο της τραπεζαρίας. Στο τέλος οι δύο Αρχιερείς εις ανάμνηση αυτής της ωραίας επικοινωνίας φύτεψαν συμβολικά ένα δένδρο λεμονιάς.Ετικέτες