Ο Αρτης Ιγνάτιος με τους Θεολόγους – Εκπαιδευτικούς του νομού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρτης Ιγνατίου μας οι Θεολόγοι – Εκπαιδευτικοί του Νομού Άρτας, με τον Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων ΔΕ κ. Τριαντάφυλλο Σιούλη, συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (16/2), σε εστιατόριο της περιοχής.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Σιούλης αναφέρθηκε στο θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Σχολεία και της μορφής που προτίθεται να λάβει, καταθέτοντας ταυτόχρονα τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις για τις επερχόμενες αλλαγές. Ο Σεβασμιώτατος αφού άκουσε μετά προσοχής τόσο τον Σχολικό Σύμβουλο όσο και τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς, τόνισε την ανάγκη του ομολογιακού χαρακτήρος του μαθήματος, καθώς η χώρα μας στην πλειονότητα της είναι Ορθόδοξη και το συγκεκριμένο μάθημα είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του Γένους μας.

Επίσης, επεσήμανε το ενδιαφέρον της Ιεράς Συνόδου, γεγονός που αποτυπώνεται στη θεματολογία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας που πρόκειται να συγκληθεί τον προσεχή Μάρτιο. Στο τέλος, τόσο ο κ. Σιούλης όσο και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν το Σεβασμιώτατο για την πρόσκλησή του, εκφράζοντες τη διάθεση για την πραγματοποίηση αντίστοιχων συναντήσεων στη διάρκεια του έτους.

1802arti (1).JPG
1802arti (2).JPG
1802arti (3).JPG
1802arti (4).JPG


Ετικέτες