«Ο Άγιος Παΐσιος είναι μέγας σαν τον Άγιο Αντώνιο και ο Θεός αναδεικνύει τέτοιους Αγίους κάθε 400 χρόνια» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ένα χρόνο μετά την αναγνώριση της αγιότητος του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου (13/1/2015), οργανώθηκε την Τετάρτη 13/1/2016 από την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας στην Αρναία εκδήλωση μνήμης του νέου, μεγάλου και παγκόσμιου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Αθανάσιος Ρακοβαλής, που γνώρισε και έζησε τον Άγιο.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα πολλά χαρίσματα του Αγίου. Θυσία για τους άλλους. Τα προβλήματα των άλλων τα έκανε δικά του και προσευχόταν γι’ αυτά. Είχε το προορατικό χάρισμα να γνωρίζει τα ονόματα και τα προβλήματα αγνώστων επισκεπτών του. Μπορούσε με ένα λόγο να αλλάξει τη ζωή των δοκιμαζομένων χριστιανών. Θαυμαστή ήταν η διάσωση ενός νέου που πήγε στην Ινδία και δέχθηκε την σατανική επίθεση ενός γκουρού.

Κατέγραψε μάλιστα ο,τι του είχε πεί ο Όσιος στο βιβλίο του «Ο π. Παΐσιος μου είπε…».

Τελευταίο βιβλίο του είναι «Με τον Όσιο Παΐσιο στη Θράκη», όπου περιγράφει το ειδικό ενδιαφέρον του Οσίου για τη Θράκη και τη βοήθεια για τον εκχριστιανισμό κάποιων Πομάκων.

Ο ομιλητής επανέλαβε τους λόγους του Οσίου Παισίου προς τους χριστιανούς της εποχής μας, «θα έλθουν πολύ δύσκολα χρόνια, αλλά ο Θεός θα φυλάξει την Ελλάδα. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε την ακατάστατη και απρόσεκτη ζωή μας. Χρειάζεται αγώνας από τους χριστιανούς. Να εκκλησιάζεστε, να εξομολογείσθε, να κοινωνάτε».

Ο ομιλητής ανέφερε πολλές προσωπικές εμπειρίες από τον Όσιο, καθώς και διηγήσεις άλλων εγκύρων μαρτύρων. Στις ημέρες μας έγινε μια μεγάλη έκκρηξη της παγκόσμιας τιμής όλων των λαών της γης προν τον Όσιο Παΐσιο. Καθημερινά καταφθάνουν πλήθη πιστών στον τάφο του από όλο τον κόσμο. Ένα χρόνο μετά από την επίσημη αναγνώριση της αγιότητος του έχουν καταγραφεί από τις αδελφές του Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», 5000 επιβεβαιωμένα θαύματα.

Ο Όσιος είναι ένα δώρο του Θεού προς τον σημερινό άνθρωπο. Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, είπε ότι ο Άγιος Παΐσιος είναι μέγας σαν τον Άγιο Αντώνιο και ο Θεός αναδεικνύει τέτοιους Αγίους κάθε 400 χρόνια.
Στο τέλος της ομιλίας ευχαρίστησε τον ομιλητή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος. Επιβεβαίωσε όλα όσα ενέφερε για τα θαυμαστά γεγονότα της ζωής του Οσίου και ευχήθηκε η χάρη του Αγίου να είναι με το πλήθος των χριστιανών που κατέκλυσαν την αίθουσα.

1501ier (1).jpg
1501ier (2).jpg
1501ier (3).jpg
1501ier (4).jpg
1501ier (5).jpg
1501ier (6).jpg
1501ier (7).jpg


Ετικέτες