Οπτικοακουστικό αφιέρωμα στο διαρκές θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός από την Ι.Μ. Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του ομωνύμου Δήμου, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Κατ΄αρχάς ετελέσθη η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Kηφισίας κ. Κυρίλλου. 

Εν συνεχεία, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ο κ. Χαράλαμπος Σκαρλακίδης, Αρχιτέκτων, παρουσίασε με γλαφυρότητα και πολλές επιστημονικές λεπτομέρειες τα σχετικά με το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός, διαχρονικά. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το Άγιον Φως δεν ενεφανίσθη δύο φορές στην Ιστορία, όταν ο Πανάγιος Τάφος είχε καταληφθεί από τους παπικούς και τους Αρμενίους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες παρουσιασθείσες πληροφορίες προήλθαν από μουσουλμάνους και αλλοδόξους.

Αμέσως μετά η βυζαντινή χορωδία: «άδοντες και ψάλλοντες» απέδωσαν ύμνους της Μ. Εβδομάδος, υπό την διεύθυνση του Πρωτ/ρου π. Σωτηρίου Αλεβιζάκη. Τους ύμνους παρουσίασε ο Πρωτ/ρος π. Νικόλαος Μωραΐτης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κηφισίας, ο οποίος συνεχάρη τον ομιλητή για την παρουσίαση, τονίζοντας το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι πληροφορίες προέρχονται από μη χριστιανούς. Συνεχάρη επίσης την χορωδία και τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Τέλος ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση».  

 

 

 

 Ετικέτες