Ομάδα Τσέχων περιδιάβηκε σημαντικά σημεία της Μητρόπολης Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Επισκέψεις σε θρησκευτικούς και ιστορικούς χώρους της Φθιώτιδος πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Αυγούστου η ομάδα των 50 Τσέχων, που φιλοξενούνται τις ημέρες αυτές στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Πρώτος προορισμός των επισκεπτών ήταν το Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία. Τα παιδιά με τους συνοδούς τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ. Έπειτα τους ξενάγησε σε όλους τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, στη βιβλιοθήκη, την τραπεζαρία, το αμφιθέατρο, τον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο έδωσαν συνέντευξη και στα γραφεία, όπου τους προσφέρθηκε κέρασμα και ο Σεβασμιώτατος του διένειμε διάφορες ευλογίες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κάστρο της Λαμίας, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Φθιώτιδος. Από εκεί τα παιδιά με τα πόδια κατηφόρισαν στα γραφικά στενά της παλαιάς πόλεως και με ξεναγό την κα Ηλιάνα Ζιώγα επισκέφθηκαν τον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχοντικής, ο οποίος αποτελεί τον παλαιότερο Ναό της πόλεως και το σημαντικότερο, μετά το Κάστρο, ιστορικό μνημείο της Λαμίας, .το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού, το Λαογραφικό Μουσείο και τον τάφο του Αθανασίου Διάκου.

Από εκεί επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και ανεχώρησαν για την Ιερά Μονή Αγάθωνος. Στη Μονή τους υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος π. Δαμασκηνός με όλη την αδελφότητα. Ο π. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την επίσκεψή τους αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Μονής, στην εύρεση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από τον Όσιο Αγάθωνα και το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος. Στην αντιφώνησή του ο επικεφαλής της ομάδος π. Βασίλειος Čerepko εκ μέρους όλων ευχαρίστησε τον π. Δαμασκηνό για την εγκάρδια υποδοχή και αβραμιαία φιλοξενία και του προσέφερε μία ιερά Εικόνα ενός τοπικού Αγίου της Πράγας και άλλα αναμνηστικά δώρα από την Τσεχία. Στη συνέχεια τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον τάφο του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος, στο Κειμηλιαρχείο και τους άλλους χώρους της Μονής και το μεσημέρι τους παρετέθη τράπεζα.

Μετά από μία ενδιάμεση στάση στα Λουτρά Υπάτης τα παιδιά αργά το απόγευμα επέστρεψαν στις Κατασκηνώσεις, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 27 Αυγούστου. Οι περιηγήσεις σε θρησκευτικούς και ιστορικούς τόπους στη Φθιώτιδα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Επίσης στις 23 Αυγούστου θα αφιχθεί και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος πρώην Πράγας και Χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστόφορος.

1908tsexoi.jpg
1908tsexoi1.jpg
1908tsexoi2.jpg
1908tsexoi3.jpg
1908tsexoi4.jpg
1908tsexoi5.jpg
1908tsexoi6.jpg
1908tsexoi7.jpg
1908tsexoi8.jpg
1908tsexoi9.jpg
1908tsexoi10.jpg
1908tsexoi11.jpg
1908tsexoi12.jpg
1908tsexoi13.jpg
1908tsexoi14.jpg
1908tsexoi15.jpg
1908tsexoi16.jpg

 Ετικέτες