Οι Μητροπολίτες Πειραιώς και Χίου στον Άγιο Δημήτριο Νέου Φαλήρου

Loading...


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, λειτούργησε την Κυριακή 6 του μηνός Σεπτεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Στο Άγιο Βήμα συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, ο οποίος ευγενή παρακλήση και προτροπή του Μητρ. Πειραιώς κήρυξε τον Θείο Λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα του Ναού, αντλώντας το θέμα του από την Ευαγγελική περικόπη των Βασιλικών Γάμων, ιδιαιτέρως δε από το σημείο «εἶδεν ἐκεῖ ἄνθρωπον οὐκ ἐνδεδυμένον ἔνδυμα γάμου· καὶ λέγει αὐτῷ· ἑταῖρε, πῶς εἰσῆλθες ὧδε μὴ ἔχων ἔνδυμα γάμου;».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Άγιο Χίου, καθώς και να τονίσει την ιδιαίτερη σχέση που έλκει και με τον ίδιο, καθώς χρημάτισαν στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου μαζί, αλλά και με τον ίδιο τον Πειραιά και τον Άγιο Δημήτριο στο Νέο Φάληρο, τόπο που ιδιαιτέρως αγαπά και τιμά αφού εκεί έλαβε τον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης.Ετικέτες