Οι κάτοικοι της Κέας τίμησαν τον πολιούχο τους Άγ. Χαράλαμπο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού Ιουλίδος Κέας ετιμήθη πανδήμως η εορτή του Πολιούχου της νήσου Αγίου Χαραλάμπους, με την τέλεση Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τον ιερό Κλήρο της Κέας, παρουσία πλήθους Κείων, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, παρόντων των μαθητών όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης, φερόντων τις σημαίες των Σχολείων τους, Εκπαιδευτικών, του Δημάρχου Κέας, του Επάρχου Κέας-Κύθνου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Αξιωματικών της Αστυνομίας, της Πυροσβεσστικής και του Λιμενικού Σώματος, της Πολιτευτού κας Μονογυιού και Προέδρων τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, μεταξύ άλλων, προέτρεψε τούς πιστούς λέγων «…ας κοιτάξουμε σήμερα στα μάτια τον Άγιο Χαράλαμπο και ας κρατήσουμε στην καρδιά μας για πάντα τη χαρά του Χριστού, την οποία τίποτε δεν μπορεί να φθείρει, ούτε κανείς να αφαιρέσει, και με την οποία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητάς μας…», ευχαρίστησε τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την παρουσία τους και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβ. Μιχαήλ Παπανικολάου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμένεγα και τους συνεργούς τους, Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προεξήρχε της Λιτανείας της ιεράς Εικόνος του Αγίου προς την κεντρική πλατεία της Ιουλίδας, όπου αναπέμφθηκε δέηση.

 

   

 

 

 

 

 Ετικέτες