Οι Αρκάδες της Πάτρας τίμησαν τους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, πολιούχων Τριπόλεως, από τον Σύλλογο των εν Πάτραις Αρκάδων « Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», την Κυριακή 17.5.2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω Πατρών, με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, όπου η ευλάβεια των παλαιών Αρκάδων αφιέρωσε το 1861 την Ιερά εικόνα των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην ιερότητα και στην θαυματουργική αξία των Ιερών Λειψάνων κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, δίδοντας έτσι απάντηση στις φωνές εκείνες που ευκαίρως-ακαίρως υψώνονται με στόχο την αποιεροποίηση του Έθνους και την αλλοτρίωση του θρησκευτικού φρονήματος των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος, τόνισε, ότι η Ελλάδα είναι χώρα αιματοποτισμένη από το αίμα των μαρτύρων και μάλιστα των Νεομαρτύρων, οι οποίοι ως εθελόθυτοι αμνοί εσφαγιάσθησαν για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία. «Σε αυτούς τους αγίους, είπε χαρακτηριστικά, οφείλομε την ελευθερία μας και την πίστη μας και με ευλάβεια ασπαζόμαστε τα χαριτόβρυτα Λείψανά τους, ακόμα και αυτά τα ιερά αντικείμενα που εχαριτώθησαν από την επαφή με τα άγια των Νεομαρτύρων μας Λείψανα. Τα ιερά Λείψανα των Αγίων είναι η παρηγοριά μας στους απαράκλητους καιρούς μας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επήνεσε την κα Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εν Πάτραις Αρκάδων για την πρωτοβουλία τους αυτή και τους ευχαρίστησε που διατηρούν ζωντανή στη μνήμη των νεωτέρων την τιμή των Αγίων Νεομαρτύρων.

Ο Σεβασμιώτατος θα συμμετέχη, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, μετά του οποίου τον συνδέουν άρρηκτοι πνευματικοί δεσμοί, στους λαμπρούς εορτασμούς των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στην Τρίπολη, στις 21 και 22 Μαίου.